Renovera golv

Hitta hjälp att renovera golv i kök, badrum eller att renovera trägolv på nätet.

På denna sida hittar du många bilder, annonser och länkar till företag som säljer golv av olika slag samt produkter för att lägga golv, renovera golv, städa och underhålla golv. Också många bilder på golv för att finna inspiration då ett golvbyte är aktuellt.

Klicka på länkarna ovan för att köpa olika golv eller hitta tips för att renovera golv i badrum.

Denna sida handlar om att renovera golv, laga golv, lägga golv och annat som har med golvvård och golv att göra. Renovera golv tex. att renovera trägolv kan vara ett alternativ till att byta golv. Beroende på typ av golv och var golvet ligger så får man bedömma om det är möjligt att renovera golv, tex. golv i badrum eller trägolv. Det är olika svårt att renovera olika golv. Att renovera trägolv är enkelt jämfört med att renovera golv i badrum. Att renovera trägolv kan innebära att man slipar om golvet.


Renovera golv

Ett slitet trägolv kan man med att renovera få som ett nytt trägolv. Golv som vi idag har i bostaden är av trä eller kan likna trä, massiva trägolv, parkett och laminat. Renovera golv (slipa golv) kan man göra med de massiv trägolv och parkettgolv. Ett laminatgolv går inte att slipa om. Att renovera golv av laminat kan handla om att laga det, men denna lagning kommer att förbli synlig. Att renovera golv handlar om att slipa, rengöra, lacka eller måla golv, om man nu inte råkat ut för tex. en fuktskada som göra att man måste renovera ett golv pga detta. Laga golv, besök de som säljer golv.

Att renovera golv av tex. betonggolv, plastgolv, trägolv, klinker golv mm, finns att läsa om på sidan Tmh produktion. Om detta företag : Behandling och golvslipning av de flesta förekommande golvtyper t.ex. linoleumgolv och plastgolv. När vi har renoverat erat golv utbildar vi er så att golvet sedan kan skötas på bästa sätt. Att renovera trägolv är fullt möjligt att göra själv medan att renovera ett golv i badrum kanske behöver expertkunnande.

Nedan bilder på slitna trägolv som går bra att renovera och få så gott som nya. Att renovera trägolv nedan handlar om att slipa ner golven och därefter olja, lacka eller måla golven. Det finns golvslipmaskiner att hyra för att göra detta.

renovera golv renovera golv

Kanske har du ett golv som du behöver renovera, tex. slipa golv, måla golv, olja golv, såpa golv eller luta golv. Om du inte vet hur du ska bära dig åt, fråga färghandlare eller de som säljer golv. Nedan tre böcker om golv, bra för den som på ett eller annat sätta ska renovera golv eller laga golv.

Golvboken Måla golv Invändig renovering

Om man har otur så kan renovera golv betyda att man måste bygga golv, från att bygga golvbjälklag, isolera, lägga trägolv direkt på golvbjälklaget eller lägga golvspånsskivor. Detta kräver betydligt mer kunskaper (snickeri) än att lägga ett nytt golv på ett befintligt underlag. Gör man fel när man bygger sitt golv kan få ångra detta lång tid framöver, tex. drag och fukt. Att skaffa sig kunskap om att bygga golv är lätt, många sidor på nätet beskriver detta, samt via de företag som säljer golv, lokala bygghandlare och byggvaruhus. Förutom att veta hur man ska gå tillväga måste kunskap inskaffas om vad för material och dimensioner som ska användas, balkar, isolering mm.

Nedan bild på renovera golv. Här ett golv i badrum som man behöver renovera.

renovera golv

Att renovera golv är fullt möjligt att göra på egen hand, förutsatt att man är lite snickare. Däremot kan det vara lite knepigt att slipa golv. Här krävs rätt slipmaskiner som visserligen kan hyras av de som säljer ekgolv men man bör ha en viss erfarenhet av att hantera dessa slipmaskiner om resultatet ska bli bra. Kan därför vara klokt att anlita hantverkare då golv ska slipas. Här kan du läsa om att bona golv.

Renovera furugolv dvs att renovera trägolv är ganska enkelt. Det som fodras är en ordentlig slipmaskin dvs. att man gör en golv slipning. Ett furugolv är som regel massivt ca 20 - 25 mm tjockt och kan därför slipas om flera gånger. Med hjälp av en golv slipning kan man renovera ett furugolv som man sedan oljar eller lackar och får då ett nytt furugolv.

Hjälp att renovera golv

Nedan länkar till hantverkare, plattläggare, golvläggare, ideer och tips om att renovera golv, laga golv, lägga golv, olja golv, lacka golv, renovera trägolv, renovera golv i badrum mm.

berteco byggmax euplast
frt-sweden husrenovering nacka byggnadsvård

Renovera golv

Nedan sidor som sajten innehåller.

HEM Betonggolv Bona golv
Ekgolv Furugolv Golv badrum
Golv kök Golvslipning Golvvärme
Klickgolv Klinkergolv Lacka och måla golv
Laminatgolv Parkettgolv Plastgolv
Renovera golv Trägolv Valnöt golv